TANSSINOPETUS

Mikäli haluat tilata tanssinopetusta seurallesi taikka yksityistunnin niin ota yhteyttä! Myös häävalssikurssit, sekä pienelle porukalle yksityistunnit räätälöidysti.

Olen syntynyt maaseutupitäjään, latotanssien maailmaan. Siellä Suomi-iskelmä on juurtunut sieluuni ja tanssittaa vahvasti ja aktiivisesti tänäkin päivänä lavatanssien muodossa. Suomalainen lavatanssikulttuuri on sydämeni asia ja omalta osaltani haluan olla sen kulttuurin edistäjä ja ylläpitäjä. Lavatanssikursseja pidän tilauksesta ja taustalla Tanssinopettaja (Stol) tutkinto.

Aikoinaan vei myös mukanaan 60-luku ja Elvis. Sen musiikin myötä elämääni tuli boogie woogie! Siinä lajissa tuli kokeiltua myös kilpalattioita niin kotomaassa, kuin piipahdettua jopa naapureissa. Sen lajin ilosanomaa levitän myös ohjaamalla ryhmiä tilauksesta. Taustalla Suomen tanssiurheiluliiton koulutukset lajista.

Tanssi Musiikissa

Tanssin lähtökohta on kävely ja kehon liikuttaminen musiikissa. Ihminen myös tanssii sisäisesti, kuten tauotkin ovat musiikkia. Tanssin muoto on aina tanssijansa näköistä. Kullekin nimetylle tanssilajille on myös omat ominaistyylinsä ja askeleensa.

Kun tanssiin pureudutaan syvemmin, puhutaan taiteesta, terapiasta tai itsen ilmaisusta. Tanssimisesta musiikissa. Eli, kyse ei ole enää pelkästään askeleiden ja kuvioiden suorittamisesta tietyssä rytmissä.

Kun tanssitaan musiikissa, siinä läsnä on kaiken energia. Tanssija, mahdollinen pari, niin kehollisesti kuin henkisesti, tanssittava kappale, sen säveltäjä, sanoittaja, esittäjä, soittajat, tanssitila…

Tanssin syvyyksiin sukellettaessa on luotettava, päästettävä irti ja antauduttava musiikin vietäväksi.

Tanssiteknisesti voimme lähteä hakemaan paritanssiin syvyyttä kehonhallinnalla / -kannatuksella, rytmi -/askelvariaatioilla sekä tanssiparin ”kuuntelulla”.

Tanssin henki tulee jokaisesta sisältä, sitä ei voi oppia eikä suorittaa, se tulee siitä mitä olemme.

Tanssi kuuluu kaikille ja joka päivään!