Kuka olen?

Olen maaseudun kasvatti, Aurassa syntynyt ja nykyisin Kaarinassa asuva oman tiensä kulkija, pohdiskelija ja oman elämänsä filosofi. Tämänkertaista elämää alkaa olla takana lähes puoli vuosisataa ja työelämää noin 30 vuotta. Olen kulkenut tietoista henkisen kasvun polkua vahvasti vuodesta 2008.

Kuitenkin koko elämäni olen vahvasti kulkenut sisäistä ääntä kuunnellen ja poiketen kaikesta stereotypiasta ja tavanomaisesta. Universumi on aina vetänyt puoleensa ja näin tulevat tapahtumat jo hyvin nuorena ja sen myötä elämäni on mennyt vahvasti intuition ohjaamana.

Yksi isoimmista muutos- ja kasvuvaiheista alkoi vuonna 2008 lähdettyäni Nokian työkomennukselle Pekingiin kahdeksi vuodeksi. Ennen matkaa sain ensikosketuksen energiahoitoihin ja matkan aikana sitten jo ahminkin tietoa henkisestä kasvusta ja tietoisuudesta.

Yksi merkityksellisimmistä kirjoista oli Läsnäolon voima (Eckhart Tolle). Tämän teoksen herättelemänä hakeuduin myös ensimmäiselle Joogaterapia Harmonian Mindfulness kurssille ja elämään osaksi tuli myös lempeä Hatha-, sekä Yin jooga. Joogaterapia Harmonian kautta sain myös tutustua Ayurvedaan ja sen mukanaan tuomaan viisauteen erilaisista kehotyypeistä. Toisena merkittävänä kirjana voisi mainita Hengen Anatomian (Caroline Myss). Tuo teos siivitti uskomattomaan tietoisuuteen kehon ja mielen yhteydestä.

Kouluttauduin myös Kundaliini Reiki Masteriksi, joka avasi osaltaan energiakanaviani ja tuki tietoisuuden avautumista, sekä sen avulla aloitin myös energiahoitojen antamisen. Myöhemmin täydensin vielä energiahoitojani intuitiivisen hoitamisen opeilla ja siihen avitti matkallani Sielukoulu. Kehon ja mielen yhteyteen tutustuin myös Touch for Health -kurssin muodossa, jossa kävimme läpi lihastestauksen saloja ja tätä täydensi vielä myöhemmin NLP (neuro-linguistic programming) koulutus.

Hyvinvoinnin Helmen tiimoilta olen toiminut koko ajan niin sanotusti sivutoimisena päätyön ohella ja tällä hetkellä päätyö on Johtamisen ja työyhteisötaitojen kouluttajana Raision seudun koulutuskuntayhtymässä. Tuossa työssä saan viedä eteenpäin hyvinvointia, niin hyvän johtamisen, itsensä johtamisen, kuin työyhteisötaitojenkin osalta. Tuossa työssäni pääsen myös jakamaan eteenpäin omat työelämänoppini hyvästä ihmisten johtamisesta. Eli tietyllä tapaa kaikki kuitenkin yhdistyy yhdeksi.

Työkokemuksia

Hyvinvoinnin Helmi 2006 – nykyinen

Yrityksen omistaja

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa työskenteleminen.

Raision seudun koulutuskuntayhtymä 2017 – nykyinen

Lehtori

Pääasiallisesti toimin Johtamisen ja työyhteisötaitojen kouluttajana, vastaten Lähiesimiestyön ammattitutkinto-, sekä Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto koulutuksissa. Lisäksi omaa osaamisalaa ovat vahvasti työhyvinvointi, Lean ajattelu, sekä tuotekehitystyön prosessit ja projektien hallinta.

MacGregor Finland Oy 2011 – 2017

Sourcing Manager

Vastuualueina teräsosien strateginen hankinta sisältäen yhteistyösopimukset, vuosihinnoittelut, toimittajan kehittämisen ja – seurannan sekä uusien toimittajien hankinnan.

Nokia Mobile Phones (Nokia Oyj) 1994-2010

Manager, Design For Manufacturing and Care, Beijing China and Tokyo Japan

Tuotannollisuustiimin esihenkilönä toimiminen, sekä globaali kompetenssien kehittäminen. DFM verkoston hallinnointi ja prosessin omistajuus.

Design for Manufacturing team lead in Beijing China

Tuotannollisuustiimin esihenkilönä toimiminen. Tiimin yhteistyön optimointi ja kehitys muiden tuotekehitys osastojen, logistiikan ja tuotannon välillä sekä globaalin verkoston kanssa.

Design For Final Assembly Specialist in R&D

Loppukokoonpanon prosessin optimointi ja riskien hallinta tuotekehityksessä varmistaen tuotteen optimoidun valmistuksen sekä loppulaadun.

Project & Product Manager in production

Uusien tuotteiden tuotantoon tuomisen valmistavat toiminnot ja tuotantolinjan ylösajo.

Method Designer in production

Tuotannon kapasiteetin varmistaminen ja menetelmien kehittäminen, sisältäen työpistesuunnittelun, työohjeiden laadinnan sekä riskien hallinnan.

Koulutuksia

  • Positive psychology practitioner ™, Joylla & Tampereen kesäyliopisto, 2022
  • Ammatillinen opettaja (AmO), Haaga-Helia, 2018
  • Tanssinopettaja (STOL), Suomen Tanssinopettajain Liitto ry, 2017
  • Hieroja, Turun Hieronta-Akatemia, 2014
  • Insinööri AMK, Turun ammattikorkeakoulu, 2007
  • Merkantti, Raision kauppaoppilaitos, 1994

Kursseja

  • Lean Six Sigma Green Belt Certification, Nordic Process Improvement OyNordic Process Improvement Oy – 2016
  • NLP –perusteet, NLP opisto, 2015
  • Touch for Health I – The International Kinesiology College, 2012
  • Kundaliini Reiki Master – Kunda, 2011
  • Hankintojen johtaminen valmennusohjelma, Turku School of Economics at the University of Turku, 2014
  • License to Lead – johtamisohjelma, Nokia, 2009
  • Advanced Project Risk Management, Nokia Beijing, International Institute for Learning Inc., 2008
  • Kehittämishankkeen projektipäällikkövalmennus, Muutostuuli Oy, 2000
  • Toimintojen kehittäjän peruskurssi, Johtamistaidon Opisto, 1997
  • Tuottavuuden perusvalmennus, Johtamistaidon Opisto, 1996

Vahvuudet

Tärkeintä on olemassaolo ja sillä teemme ihmisenä tehtäväämme, missä ikinä sitten olemmekin ja mitä teemme. Olemme uniikkeja kaikki ja syntyneet tähän elämään täyttämään oman kasvutehtävämme. Tärkeintä on, että opimme tuntemaan itsemme, juuremme ja tehtävämme.

VIA vahvuustesti on määritellyt vahvuuksiani seuraavasti:

  1. Rehellisyys – Olet rehellinen henkilö. Et pelkästään puhu totta vaan elät elämääsi rehellisesti ja aidosti. Olet jalat maassa ja teeskentelemätön. Olet ”todellinen” henkilö.
  2. Ystävällisyys – Olet kiltti ja antelias toisille eikä sinulla ole koskaan liian kiire tehdä palvelusta toiselle. Nautit tehdessäsi hyviä asioita sellaisillekin ihmisille, joita et tunne hyvin.
  3. Henkisyys – Sinulla on vahva ja yhtenäinen näkemys maailmankaikkeuden korkeammasta tarkoituksesta ja merkityksestä.
  4. Luovuus – Ajattelet usein asioiden tekemistä uudella tavalla. Et koskaan tyydy tekemään asioita tavalliseen tapaan, jos parempi tapa on olemassa.
  5. Kiitollisuus – Olet tietoinen hyvistä asioista ympärilläsi etkä pidä niitä itsestäänselvyyksinä. Ystäväsi ja perheenjäsenesi tietävät, että olet kiitollinen, koska käytät aikaasi kiitoksen osoittamiseen.

Kiitos!